Logo
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
25.07.2018
Rozširovanie ponuky záhradkárskych potrieb
Postupne rožširujeme ponuku potrieb pre záhradkárov. Radi privítame Vaše podnety na produkty, o ktoré by ste amli záujem a v našej ponuke Vám chýbajú ... čítať celé
12.02.2017
Balík na poštu
Keďže samotná preprava objednaného tovaru často predražuje celý nákup, doplnili sme pre našich zákazníkov, ktorým nerobí problém prevziať si balík na ... čítať celé
20.11.2016
Zmena štruktúry menu
Kompletne sme zmenili štruktúru ponuky jednotlivých tovarov. Dúfame, že tým prispejeme ku Vašej lepšej orientácii v našej ponuke. Veľmi radi prvítame ... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
  1. Úvod
  2. ZÁHRADKÁRSKE POTREBY
  3. Semená, osivá, sadzačky
  4. Cibuľa jarná kuchynská Všetana- 500g

Cibuľa jarná kuchynská Všetana- 500g

Cibuľa jarná kuchynská Všetana- 500g Cibuľa jarná kuchynská je výnosná polo-skorá odroda určená na priamu konzumáciu, odolná proti mechanickému poškod... celý popis
Dostupnosť
Momentálne nedostupné
1,90 €
1,58 €
bez DPH
Momentálne nie je k dispozícii
Číslo produktu:4066
Kompletné špecifikácie

Cibuľa jarná kuchynská Všetana- 500g

Cibuľa jarná kuchynská je výnosná polo-skorá odroda určená na priamu konzumáciu, odolná proti mechanickému poškodeniu a s výbornou skladovateľnosťou.

Je vhodná na pestovanie z priamych výsevov i zo sadzačky. Dužina je biela až žltkastá, jemnej a sladšej chuti. Dáva spoľahlivé výnosy vo všetkých pestovateľských oblastiach.

Doba zrenia je približne 130 dní.

Výsev sa robí buď v priebehu zimných mesiacov do skleníka alebo od apríla na vonkajší záhon. Hĺbka výsevu je približne 0,5–1 cm. Klíčenie trvá 2–4 týždne (záleží od odrody a podmienok na pestovanie). Ideálna teplota na klíčenie je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm.

Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieň. Pôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť aj neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH môžeme pomocou vápenca alebo dreveného popola, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.

Pri pestovaní cibule je treba myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, tak hnojenie nie je nutné.

Pri cibuli venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibuľa sa zberá v dobe, kedy porast z jednej tretiny až polovice poľahne (spravidla koncom júla). Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zaschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0–2 ºC.

Tovar zaradený v kategóriách
počítadlo.abz.cz
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk